• Головна
  • Vitamin D D3: Differences, Similarities, And Which Is, 59% OFF
Новини компаній
17:00, 12 червня

Vitamin D D3: Differences, Similarities, And Which Is, 59% OFF

Новини компаній
Vitamin D D3: Differences, Similarities, And Which Is, 59% OFF, фото-1

Останнім часом у світі та США різко зросла кількість випадків рахіту. Це захворювання в основному спричинене дефіцитом вітаміну D і кальцію в їжі, що призводить до розм’якшення кісток і симптомів кривоногості, затримки росту та слабкості.

Яка функція вітаміну D і кальцію?

Вітамін D важливий для засвоєння організмом таких мінералів, як кальцій і фосфор. Мінерали поглинаються з їжі та харчових добавок і відкладаються в кістках. А поєднання кальцій вітамін Д3 — ідеальне рішення для всіх.

Вітамін D називають «сонячним вітаміном», оскільки вплив сонячного світла на шкіру необхідний для перетворення попередника вітаміну D, який міститься в продуктах харчування, у форму вітаміну D, яку організм може використовувати. Шкірний синтез забезпечує приблизно 80% необхідного організму вітаміну D. Однак, якщо вплив сонячного світла обмежений (як це відбувається в особливо холодних регіонах взимку), зростає залежність від харчових джерел для досягнення необхідного рівня вітаміну.

Кальцій відіграє важливу роль у підтримці архітектури кісток, але також необхідний для регулювання інших функцій, таких як згортання крові, скорочувальна здатність серця та нервово-м’язова діяльність.

Які харчові джерела вітаміну D і кальцію?

Риба

Риба є найкращим джерелом вітаміну D. М’ясо жирної риби, такої як тунець, скумбрія та лосось, багате вітаміном D. Лише 85 грамів вареного лосося забезпечують майже 450 міжнародних одиниць (МО) вітаміну D. Тріска печінкова олія є ще одним популярним джерелом вітаміну D і може забезпечити близько 1360 МО вітаміну D.

Молоко і молочні продукти

Молоко та молочні продукти, такі як сир (особливо сир рікотта) і йогурт, багаті як вітаміном D, так і кальцієм. Однак молочні продукти також мають високий вміст жиру, тому їх слід вживати в помірних кількостях як частину збалансованої дієти, щоб запобігти непотрібному збільшенню ваги.

Яєчні жовтки

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), велике яйце вагою приблизно 50 г містить приблизно 50 МО вітаміну D3, при цьому найбільша концентрація кальцію міститься в жовтку. Включення цілих яєць у свій раціон може допомогти збільшити споживання вітаміну D.

Гриби

Культивовані гриби містять рослинний стерин ергостерин, який є попередником вітаміну D. При попаданні на гриби сонячних променів; вони природним чином виробляють вітамін D.

Овочі

Темно-зелені овочі, такі як листова капуста, шпинат, бамія та біла капуста, багаті кальцієм. Ці овочі є важливою складовою веганської дієти, яка не містить продуктів тваринного походження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...